Villa N by GHA in Liguria, Italy

Liguria-Stone-Villa_1-768x512 Liguria-Stone-Villa_4-768x512

The villa plays with the cultural landscape of the Ligurian terraces becoming part of it.The natural stone facades have large openings facing the valley and the sea.

The villa is composed of two half subterranean volumes arranged on a single floor, following the morphology of the ground and creating a noble central entrance which leads one side to the large open space living with dining area and kitchen and to the other are 5 bedrooms which all benefit from a private outside space and views over the sea. The sun deck situated in front of the living room opens up to the 4x14m infinity swimming pool overlooking the magnificent valley. The corridor and service areas are all naturally illuminated by large openable skylights.The Villa incorporates a pantry, laundry, storage rooms, technical service rooms and external storage in the garage with 2 parking spaces

Significant containment walls create a continuity between the building, the interior and the external surrounding. The garden patio and the sun shading canapies create an mediating filter between inside and outside. The green roof contributes to the harmonic insertion into the landscape and minimizes the visual impact of the building. To increase the natural environment, the house is surrounded with mediterranean essences. The permeability of the terrain is maximized by using a combination of gravel and timber surfaces.

The highly isolated subterranean shelf and the efficient control and use of solar and renewable energy, reduces significantly the energy consumption of the building while obtaining a superior house comfort, bringing the building up to Passivhaus standards.

via gha4u.com

Liguria-Stone-Villa_2-768x512 Liguria-Stone-Villa_3-768x512  Liguria-Stone-Villa_6-768x512 Liguria-Stone-Villa_7-768x512 Liguria-Stone-Villa_11-768x512 Liguria-Stone-Villa_18-768x512 Liguria-Stone-Villa_19-768x512 Liguria-Stone-Villa_22-768x512

Comments are closed.