Returning Hut by FM.X Interior Design. Fujian, China

IMG_1 IMG_2

Living in the hustle and bustle of city, working hard day and night for life and career, when stop and look back, the blue sky, green grass, beautiful mountains and open fields of childhood still linger in people’s mind. So people are eager to get away from the multifarious city, and return back to the long-lost nature to freely breathe the fresh air. Mr. Zhang, the owner, grew up in the countryside thinks that both apartments and villas nowadays are too small in size. Story height of commercial housing is becoming lower and lower and makes people feel uncomfortable. The site of this project is very quiet, he loves this piece of land. Due to his longing for natural environment and original life, he has been wishing to own a paradise-like house in a valley far away from the city where he and his families could enjoy a quiet and leisurely life.
The site is located on a wild hillside surrounded by mountains and forests and facing the sea. Its geomorphic feature is unique and the surrounding environment is tranquil and peaceful. Built at the foot of the mountain and beside the forest, the hut hides in the valleys and retains and uses to the greatest degree the natural rocks and trees. This makes it blends well into the surrounding natural scenery. Though it is just inches away from the downtown, it brings people who live in it an experience of living secluded from the world, just as the verse puts: why I live far away from where others dwell? Because you hear no secular noise.

IMG_3 IMG_4 IMG_5 IMG_6 IMG_7 IMG_8 IMG_14 IMG_15

Comments are closed.