House in Roosendaal, The Netherlands by Zone Zuid Architecten

IMG_1 IMG_2

Dutch design office zone zuid architecten recently completed a new home in one of the suburbs of Roosendaal. The 225 sq m house is designed as a deconstruction of a traditional Dutch house silhouette, several floors for living with a gable roof. The main goal was to create a strong relation between the interior and the exterior of the plot. For example the house is placed on a raised terrace. This terrace becomes part of the living space but also the other way around. The volumes are then shifted relative to each other and are abstracting the silhouette. In addition, the outdoor relationship is enforced by the glass wedge  that splits the volume into two, this creates light and space deep into the home. But also the bay windows contribute to a optimal penetration of the surrounding area, they come out of the façade literally.
via zonezuid.nl

IMG_4 IMG_5 IMG_6 IMG_7 IMG_8 IMG_9 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_13 IMG_14 IMG_15 IMG_17 IMG_19 IMG_20 IMG_22

Comments are closed.