Apus Kankay by Aguilo Pedraza. Rupanco Lake, Chile

IMG_1 IMG_2

The project is located in Chilean Patagonia on the eastern bank of The Rupanco Lake. The commission consisted of designing a gathering place for family life. The building was designed as a pavilion in the sense that the spaces can be used in different ways for different purposes.
The first level is organized around a double hearth with grill on one side and a chimney on the other. The dual condition allows the spaces to be configured for use as a barbeque areas as well as a living room and dining room. The second level houses a common space that can also be used as a bedroom. The structure that connects the first and second levels forms the roof of the exterior patio.
There were two key factors for the formal definition of the pavilion: the rain and winds molded the project. The building is a continuous corten steel fuselage designed to protect the various spaces form a changeable, extreme climate. The icy south wind of the summer is blocked by the bay on the first level. The northern winter winds are halted by the stairway that leads to the second level. Finally, the section that connects the two levels covers the exterior patio to protect it from the constant rains and sun. Two century-old trees round out the final location of the building in their relationships with nearby elements and the far-off landscape.
via aguilopedraza.cl

IMG_3 IMG_4 IMG_5 IMG_6 IMG_7 IMG_8 IMG_9 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_13 IMG_14 IMG_15 IMG_16 IMG_17 IMG_18

Comments are closed.