Montee Karp Residence by Tighe Architecture. Malibu, California

IMG_1 IMG_2

he 2200 sq. ft. residence is located on a severe hillside site in Malibu overlooking the Pacific Ocean.  The project is an extensive remodel of an existing post-and-beam home in need of a structural, programmatic and environmental upgrade. The residence is re-envisioned for the 21st century. The existing roof geometry is accentuated creating a language of faceted surfaces. The articulated volume of the building’s front facade extends indoors to define the interior spaces, resulting in a dematerialization of the roof, wall and floor planes. A forced perspective is created, framing the extraordinary views out to the Santa Monica Bay. The minimal, gallery-like living space is designed to accommodate the client’s extensive collection of contemporary art. Display niches, lighting and the configuration of the spaces are designed to enhance the experience of viewing the art. The stair is designed with cantilevering steel treads, each with a custom laser-cut pattern. Light from the skylight above filters through the perforated stair to project an ever-changing texture of shadow and light on the walls and floor.
via tighearchitecture.com

IMG_3 IMG_4 IMG_5 IMG_6 IMG_7 IMG_8 IMG_9 IMG_10 IMG_11 IMG_16 IMG_17

Comments are closed.