Renovation of an Old Farmhouse by Juma Architects. Belgium

IMG_1 IMG_2

For the thorough renovation of an old farm, JUMA architects set out in search of the perfect balance between old and new.
In its previous state, the house – which did have a cosy feel – was entirely lacking in terms of spaciousness, light and vision.
To remedy this, the new design planned for a huge window opening in the rear elevation that would create a view on the beautiful garden and at the same time draw in plenty of natural light. The new joinery clearly distinguishes itself from the existing window openings through the use of a black, simple framework, eliminating all possible confusion about which parts are authentic, and which are not.
The existing mezzanine and the access to the wine cellar were also demolished to create a large open-space kitchen with an eye-catching island finished in natural stone. The traditional range fits perfectly with the farmhouse style and inspired us to execute the entire worktop in maintenance-friendly stainless steel. A shelf, also executed in natural stone and fitted with indirect track lighting, is placed above the range. The cabinet fronts finished in oak veneer give the kitchen a warm atmosphere.

IMG_3 IMG_4 IMG_7 IMG_8 IMG_9 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_14 IMG_15 IMG_16 IMG_17

Comments are closed.