Adaptive Reuse of a Chapel on the Hill by Evolution Design. Durhan, UK

a b

 

Set in the very best walking area of the beautiful North Pennines, just a short walk from the famous High Force Waterfall, this stunning chapel conversion with its historic building fabric and modern interior design is a real Teesdale jewel.
The original windows of the nineteenth century building have been reopened, framing dramatic views of the dales to create a spacious and luxurious self-catering holiday cottage for seven guests. It has a large and fully equipped kitchen, a cosy living room, four comfortable bedrooms, two en-suits and a luxurious family bathroom. The reconstruction, designed by Swiss award-winning architects Evolution Design, has just recently been finished.
As the existing building was in a poor state of disrepair and had been vacant for many years, the aim of the reconstruction project was to bring this unique property back to life and to enable visitors to appreciate the history and local architecture while providing a beautiful environment to explore the surround countryside and its vast range of activities.
via evolution-design.info

IMG_1 IMG_2 IMG_5 IMG_7 IMG_8 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_13 IMG_14  IMG_16 IMG_18 IMG_19

Comments are closed.