China Academy of Arts’ Folk Art Museum by Kengo Kuma. Zhejiang, China

IMG_1 IMG_3

The folk art museum stands in the campus of China Academy of Arts in Hangzhou. The site was formerly a tea field that formed a hillside. Design a museum from which the ground below can be felt, by continuing the building’s floors that follow the ups and downs of the slope. Planning is based on geometric division in the units of parallelogram to deal with the intricate topography. Each unit has a small individual roof, so the outlook became like a village that evokes a view of extending tiled roofs. The outer wall is covered with a screen of tiles hung up by stainless wires, and it controls the volume of sunlight coming into the rooms inside. Old tiles for both the screen and the roof came from local houses. Their sizes are all different, and that helps the architecture merge into the ground naturally.
via kkaa.co.jp

IMG_4 IMG_5 IMG_6 IMG_7 IMG_8 IMG_9 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_13 IMG_14 IMG_15 IMG_16 IMG_17 IMG_18

Comments are closed.